Pojdi na glavno vsebino

Reševalna padala U-Turn

25. 2. 2020

U-Turn je znan predvsem po izdelavi jadralnih padal, izdeluje pa tudi letalne sedeže in reševalna padala. V tej novici vam želimo predstaviti prav slednja.

Reševalna padala U-Turn so narejena iz posebne tkanine Paratex RS, ki preprečuje možnost zlepljenja, pomaga pa tudi pri optimizaciji hitrosti odpiranja. So izredno stabilna - odporna na nihaje, njihova hitrost propadanja je majhna, prav tako pa tudi njihova teža in volumen. So zelo zanesljiva, maksimalno varna ter preprosta za pakiranje in montažo

Secure

Je klasično reševalno padalo okrogle oblike. Hitrost njegovega propadanja je lahko zelo majhna, kar pa je odvisno od njegove velikosti in krilne obremenitve - minimalno lahko znaša zgolj 4,2 m/s. Za njegovo optimalno odpiranje poskrbi sistem posebnih trakov imenovan RIS. Ti trakovi poskrbijo za takojšnji pričetek in enakomerno polnjenje kupole. To prepreči, da bi prišlo do nenadnega – eksplozivnega polnjenja kupole in posledično uhajanja jadralnega padala daleč naprej in pod pilota ter tako možnosti njegovega stika s pilotom. Kot že omenjeno, je Secure tudi zelo stabilno, velikost njegovega pakiranja pa majhna. Torej, če vam njegova teža (2,4kg za velikost M/L) ni ključnega pomena, je Secure vsekakor dobra in cenovno zelo ugodna izbira.

Backup X

Je kvadratne oblike z vogalnimi odprtinami, ki skupaj z RIS sistem zagotavljata optimalni čas odpiranja in visoko odpornost na nihaje – stabilnost, ki jih tu praktično ni. Backup X je torej izredno varno, lahko (teže od 0,98 kg do 1,2 kg), majhnega volumna, dobavljivo pa v dveh velikostih. Omenimo še Easy conect sistem, ki poskrbi za njegovo enostavno spojitev z letalnim sedežem. Backup X je namenjeno vsem, predvsem pa Hike & Fly navdušencem.

Backup RS

Pri njegovem snovanju so upoštevali najnovejša dognanja na področju reševalnih padal. Uporabili so najboljše od klasičnih (okroglih) in kvadratnih rezerv in se tako zgledovali po SQR od Companion-a. Tudi v njegovem primeru gre za optimalno polnjenje in čas odpiranja, izredno stabilnost in majhno propadanje. Tudi tu posebni antistatični premaz tkanine preprečuje, da bi se zlepila, pomaga pa tudi pri hitrosti njegovega odpiranja.  Backup RS je preprosto, maksimalno varno, lahko, najsodobnejše in vsestransko uporabno reševalno padalo dobavljivo v dveh velikostih. Poleg klasične ga je mogoče naročiti tudi v ultra lahki izvedbi.

 

Vse podrobnosti in povezave najdete na naši spletni strani, za naročanje pa se obrnite na nas.

Share
Arhiv novic
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se