Pojdi na glavno vsebino

Zadnje novice

Advance Lightness 4

12. 4. 2024

Je tak kot Lightness 3, le da je dosti boljši. Ponuja namreč še dosti več udobja, še lažje upravljanje in je bolj športnega videza. Četrta generacija tega vsestransko uporabnega letalnega sedeža ostaja popoln spremljevalec za dolge in sproščene prelete. Prve dobave so načrtovane za konec maja 2024.

Nadstopnja udobja

Sedalna školjka LIGHTNESS 4 je bila popolnoma preoblikovana in prilagojena resničnim oblikam telesa s pomočjo 3D skeniranja telesa. Težišče in s tem tudi položaj telesa sta pomaknjena rahlo naprej, kar zagotavlja še boljšo hrbtno podpora. Poleg tega se komfortna pena sedaj naslanja na hrbtno školjko, kar dodatno poveča udobje v predelu hrbta z "učinkom blazine", kar je zagotovilo za letenje brez utrujenosti. 

Lightpack DLS vključen

LIGHTNESS 4 je standardno opremljen z nahrbtnikom LIGHTPACK DLS. Oba izdelka sta popolnoma usklajena in skupaj tvorita kompakten in zelo udoben celostni sistem. S težo od 620g, ergonomsko oblikovanimi naramnicami in oblazinjenim hrbtiščem LIGHTPACK DLS združuje nizko težo z maksimalnim udobjem.

Novi kokpit

Kokpit je bil popolnoma preoblikovan in je tako še preprostejši za uporabo. Pri vzletu s pritiskom na gumb poskrbite, da njegova vsebina ne izpade. Dodatna magnetna zapora omogoča enostavno odpiranje in zapiranje kokpita med letom. Instrumentna plošča nudi dovolj prostora in varnosti za vaše elektronske naprave. Novi koncept kokpita omogoča, da se ga pri pakiranju zloži na majhno. Standardna oprema sedeža je tudi vetrobransko steklo in »hook knife« nož za rezanje.

Ostale značilnosti

nov aerodinamičen videz – koničasti zadek,
• penasti in SAT-TEC protektor,
• 35 % več prostora za shranjevanje (22,5l prostornine) + dva stranska žepa + prostor pod sedežem (6,5l prostornine) + prostor za shranjevanje v nosu vetrne vreče (8l prostornine),
• možnost izbite velikosti vetrne vreče,
• teža 3,47 kg (velikost M),
• posodobljen dvotočkovni sistem zapenjanja,
• preprosto odpiranje in izmet reševalnega padala,…

Dodatne informacije in naročanje

Naročila za Lightness 4 že sprejemamo. Podrobnosti najdete na naši spletni strani, za vse dodatne informacije pa nas kontaktirajte.

 

Companion SQR Light 2

7. 4. 2024

Z velikim veseljem vam sporočamo, da je razvoj druge različice reševalnega padala Companion SQR Light končan. V štirih velikostih je certificiranje končano, serijska proizvodnja pa je že stekla.

Prvič uporabljena na X-ALPS 2023

Projekt SQR Light 2 se je začel že pred X-Alps 2023. Light 2 v velikosti 100 je bil odobren posebej za tekmovanje še v vmesni razvojni fazi in z njimi so bili opremljeni vsi Advance-ovi piloti. Zaradi izredno nizke teže in majhnega volumna se je SQR Light 2 pokazala kot enkratna za uporabo na tovrstnih tekmovanjih. V vseh velikostih pa je bila razvita kasneje.

Lažja z večjo površino

Navkljub 3% večji površini je nova SQR light za kar 6% lažja od njene predhodnice, manjša pa je tudi hitrost njenega propadanja. S težo 880g v velikost 100 je prebila magično mejo 900g. Po nam znanih podatkih so Companion SQR reševalna padala spet najlažja na tržišču. Naj omenimo še tandemsko različico, ki je po novem certificirana do 200kg, tehta pa zgolj 1847g.

Najsodobnejši materiali

SQR Light 2 izdelujejo iz novih ultra lahkih materialov v sodelovanju z Dominico Textile, ki so visoko strukturno trdni in visoko vodoodporni. Prvič so bile uporabljene tudi posebej za reševalna padala izdelane nosilne vrvice podjetja Edelrid, ki so posebej prilagojene zahtevam glede razteznosti in natezne trdnosti reševalnega padala. Vsi novi materiali so bili podvrženi obsežnemu in dolgotrajnemu testiranju.

Brez podražitev

Super novica je tudi, da kljub uporabi najnovejših materialov, ki so dražji in znatno izboljšanim karakteristikam cene SQR Light 2 reševalnih padal ostajajo nespremenjene.

Dobavljivost

Od začetka aprila bodo naročila velikosti 100 in 120 avtomatsko nadomestili novi modeli SQR Light 2, to velja tudi za vsa predhodna naročila. Na Companion-u obljubljajo, da bo prehod na novo različico nemoten, vsekakor pa se lahko zgodi, da v tej fazi novi modeli ne bodo takoj dobavljivi v vseh velikostih.

Podrobnosti, dodatne informacije in naročanje:

Vse podrobnosti o Companion SQR Light 2 so vam na voljo na naši spletni strani. Za vse dodatne informacije in naročanje nas kontaktirajte

 

Advance Theta

11. 3. 2024

Težko pričakovano lahko jadralno padalo Theta, ki zapolnjuje vrzel med Epsilonom DLS in Ioto DLS je tu. Kot vselej so si pri Advance-u tudi tokrat vzeli čas  za skbno načrtovanje in izdelavo Hike to Fly padala, ki bo s svojimi zmogljivostmi, nezahtevnostjo uporabe in stabilnostjo navduševal njene lastnike.   

Značilnosti Thete:

 Sodi v sredino EN B varnostnega razreda in je kot taka namenjena pilotom z vsaj   40 ur letnega naleta.
Konstrukcijsko je zasnovana po Omegi ULS in izdelana iz najkvalitetnejših lahkih materialov.
• Performančno je povsem primerljiva z Ioto, po zahtevnosti letenja pa z Epsilonom.
Je izredno stabilna in odporna na turbulenco, kar pomeni ne stresno letenje tudi v zahtevnih letalnih pogojih.

Dobavljivost:

• V petih velikostih vam omogoča lažjo izbiro. Tudi za tiste najlažje pilote.
• V dveh barvnih kombinacijah in možnostjo izbire Custom barv.

Namen uporabe:

Theta bo zadovoljila potrebam vseh, ki si po naporni hoji na vzletišča ne želijo zgolj kratke letalne izkušnje. Namenjena je vsem, ki si želite večurnega jadranja, izvajanja daljših preletov in s seboj na potovanja radi vzamete tudi jadralno padalsko opremo.

Podrobnosti, dodatne informacije in naročanje:

Vse podrobnosti o Theti so vam na voljo na naši spletni strani. Za vse dodatne informacije in naročanje nas kontaktirajte. Naročila že sprejemamo. 

 

Arhiv novic
Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se