Pojdi na glavno vsebino

Lokacije večdnevnih izletov

Več info o lokacijah, nastanitvi in logistiki

Castelluccio - Italija

S 1452 metri nadmorske višine je Castellucio eno najvišje ležečih stalnih naselji v Italiji in najvišje na Apeninskem polotoku. Leži nad planoto Grande Pianom (1270 nm.v), ki je obdano z visokimi hribi (med desetimi vrhovi višjimi od 2000 metrov) 


Nastanitev
Nastanjeni bomo v tri ali štiri posteljnih sobah v Hotelu Sibilla, ki je lociran na obrobju Castelluccio di Norca. Vsaka soba je opremljena s kopalnico in balkonom, z nekaterih se vam odpira lep pogled proti gori Piano Grande. V hotelu je restavracija znana po kulinaričnih specialitetah značilnih za ta kraj, kot je leča, torteloni s skuto in špageti Sibilla. Več informacij:http://www.sibillacastelluccio.com/index1.php

opomba: Za dvoposteljno ali enoposteljno sobo je potrebno doplačilo.
  

Interlaken - Švica

Interlaken ponuja 300 letalnih dni na leto, saj je izoliran pred močnimi vetrovi. Neugoden je le veter SV smeri, ki pa je tu izredno redek. 

  • Vetrovi za katere so vzletišča primerna: J, JV 
  • Glavne značilnosti letalnega področja: Veliko število vzletišč nad Interlaknom in njegovi bližnji okolici. Možnosti za letenje je res veliko: od preprostih panoramskih poletov, jadranja na splošnem vetru, do izvajanja klasičnih (70 do 120km)  ali daljših preletov in FAI trikotnikov. 
  • Letimoi: med Thunom in Brienzem ter do konca doline Lauterbrunner, proti Adelbodnu, Gstaadu, ob visokih bazah (4000m) lahko preskakujemo doline in si privoščimo letenje po osrčju Švicarskih Alp (Jungfrau, Eiger,…). Možnosti je veliko, izvedba linije leta pa je odvisna od trenutnih vremenskih razmer in višine baz oblakov. 
  • Opozorilo: Pozornost velja posvetiti sopilotom v zraku, predvsem pri letenju ob vikendih ter dela prostih dneh ko je tu (področju Beatenberga in Grindelwalda) frekvenca obiska večja kot sicer.

 

Tour de Parafrance - Francija

Tour de Parafrance: gre za raznolika letalna področja - taka, ki omogočajo dolge prelete ali jadranje na dinamiki. Za vse pa je značilno, da imajo izredno lepo panoramo centralnih Alp ali jezer (Annecy) in francoskega sredogorja ter dolin.

  • Vetrovi za katere so vzletišča primerna: na vseh lokacijah se vetru lahko prilagajamo z izbiro med vzletišči. V primeru, da to ni mogoče pa v okolici obiščemo vzletišče, ki nam omogoča letenje. 
  • Glavne značilnosti letalnega področja: Za vse veljajo dobri termični pogoji, možnost izvajanja daljših preletov ter primernost za vse vrste pilotov. 
  • Kam se leti: Lokacije so si med seboj različne in kot take omogočajo od krajših do daljših preletov v različnih smereh. 
  • O posebnostih letalnih področji boste seznanjeni/briefirani vedno pred letenjem na tej novi lokaciji.
 opomba*: v primeru slabega vremena na (v programu) navedenih lokacijah, bomo leteli na rezervnih destinacijah:
- Bourg saint maurice (Les Arcs)
- La Clusaz
- Allevard (Malatrait, Les Plagnes)
- Albertville (Bisanne, L'ebaudiaz)
  

Aiguille du Midi (3.842 m.nv) & Plan Praz/Flegere/Mont Lachat - Chamonix/Francija

Pri tem izletu gre primarno za izvedbo visokogorskega poleta iz Aiguille du Midi (nad mestom Chamonix) v pogorju Mont Blanca. Drugi dan se leti na nasprotni strani doline, na poti domov pa se ustavimo še na "parapavzi" v Bassanu. Ker  smo vezani na odprt zračni prostor ter mirnejše ozračje, izlet izvajamo izključno v mesecu septembru ali v oktobru. Glede na to, da iščemo čimbolj ugodne vremenske pogoje - ugodno vremensko okno (anticiklon, malo vetra v višinah), izlet razpisujemo okvirno, točen datum izvedbe pa potrdimo 2-3 dni prej. Osnovni pogoj za udeležbo je znanje/obvladovanje uporabe cepina in hoje z derezami. Andaluzija - Španija

Gre za najboljša letalna področja v španski Andaluziji. Področja omogočajo letenje po grebenih ali po ravnini. Tu je zaradi ugodne klime - mediteranskega podnebja - možno leteti celo leto.

 opomba*: V primeru slabega vremena na (v programu) navedenih lokacijah, bomo leteli na rezervnih destinacijah:

 
Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se