Pojdi na glavno vsebino

Akrobatski tečaj - oprema

Oprema s katero lahko sodelujete na tečaju

Na naših tečajih izrednih postopkov veljajo iz varnostnih razlogov posebna pravila in zahteve glede uporabe jadralno padalske opreme.

Za udeležbo na tečaju potrebujete:
- preloženo reševalno padalo, ki mora biti preloženo s strani usposobljene osebe v tekočem letu (reševalno padalo ne sme presegati roka uporabe predpisane  s strani proizvajalca). Reševalno padalo mora biti tehnično brezhibno in nepoškodovano.
- sedeč sedež, katerega protektor je oblečen v pvc vrečko in neprodušno zalepljen z lepilnim trakom (tekmovalni - zaprti, pol ležeči sedeži zaradi svojega nizkega vpetja, velike ročice in svoje oblike otežujejo proces vadbe in po navadi vodijo k neljubim situacijam kot je navitje okoli nosilnih trakov, zato njihova uporaba na tečaju ni dovoljena). Sedeč sedež mora bititehnično brezhiben in nepoškodovan.
- jadralno padalo* (glej 14. člen, prvo točko 40. člena in peto točko drugega odstavka  22. člena uredbe Vlade Republike Slovenije o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu)! Dovoljujemo uporabo jadralnih padal, ki spadajo v naslednje varnostne razrede: EN A, B in C, priporočamo pa jadralna padala EN A ali B. Jadralno padalo mora biti tehnično brezhibno in nepoškodovano.

*opomba1: v primeru padal starejših od dveh let je potrebno tehnično ustreznost oz. brezhibnost letalne naprave dokazati s predložitvijo potrdila proizvajalca ali pooblaščene osebe o ustreznosti oz. brezhibnosti letalne naprave.

**opomba2: ker bistvo tečaja ni v spoznavanju padala, pač pa v spoznavanju in učenju pravilnih postopkov reševanja izrednih situacij, uporaba padal višjega razreda na naših tečajih ni dovoljena, saj ta ne dopuščajo večjih napak, ki se stopnjujejo in  ki posledično lahko privedejo do nesreče.

**opomba 3: Prav tako na tečaju ni dovoljena uporaba lahkih gorskih sedežev (zaradi konstrukcijskih rešitev in izbire lahkih materialov je tovrstni namen uporabe odsvetovan s strani njihovih proizvajalcev).


- ustrezno čelado, ki je lahka, A-testirana in omogoča dober pogled v vse smeri
- UKV postajo s polnilcem
- zaščitna oblačila in tanke rokavice primerne za jadralno padalstvo
- športno obutev (visoka)
- uporabo rešilnega jopiča* (priskrbimo mi). *opomba: zaradi izvajanja manevrov nad jezerom je uporaba rešilnega jopiča obvezna

Opozorilo

V primeru nepopolne ali neustrezne opreme aktivno sodelovanje na tečaju ni mogoče.

Priporočilo

Priporočamo uporabo letalnega sedeža, ki omogoča namestitev dveh rezervnih padal.

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se