Pojdi na glavno vsebino

Zadnje novice

Reševalna padala U-Turn

25. 2. 2020

U-Turn je znan predvsem po izdelavi jadralnih padal, izdeluje pa tudi letalne sedeže in reševalna padala. V tej novici vam želimo predstaviti prav slednja.

Reševalna padala U-Turn so narejena iz posebne tkanine Paratex RS, ki preprečuje možnost zlepljenja, pomaga pa tudi pri optimizaciji hitrosti odpiranja. So izredno stabilna - odporna na nihaje, njihova hitrost propadanja je majhna, prav tako pa tudi njihova teža in volumen. So zelo zanesljiva, maksimalno varna ter preprosta za pakiranje in montažo

Secure

Je klasično reševalno padalo okrogle oblike. Hitrost njegovega propadanja je lahko zelo majhna, kar pa je odvisno od njegove velikosti in krilne obremenitve - minimalno lahko znaša zgolj 4,2 m/s. Za njegovo optimalno odpiranje poskrbi sistem posebnih trakov imenovan RIS. Ti trakovi poskrbijo za takojšnji pričetek in enakomerno polnjenje kupole. To prepreči, da bi prišlo do nenadnega – eksplozivnega polnjenja kupole in posledično uhajanja jadralnega padala daleč naprej in pod pilota ter tako možnosti njegovega stika s pilotom. Kot že omenjeno, je Secure tudi zelo stabilno, velikost njegovega pakiranja pa majhna. Torej, če vam njegova teža (2,4kg za velikost M/L) ni ključnega pomena, je Secure vsekakor dobra in cenovno zelo ugodna izbira.

Backup X

Je kvadratne oblike z vogalnimi odprtinami, ki skupaj z RIS sistem zagotavljata optimalni čas odpiranja in visoko odpornost na nihaje – stabilnost, ki jih tu praktično ni. Backup X je torej izredno varno, lahko (teže od 0,98 kg do 1,2 kg), majhnega volumna, dobavljivo pa v dveh velikostih. Omenimo še Easy conect sistem, ki poskrbi za njegovo enostavno spojitev z letalnim sedežem. Backup X je namenjeno vsem, predvsem pa Hike & Fly navdušencem.

Backup RS

Pri njegovem snovanju so upoštevali najnovejša dognanja na področju reševalnih padal. Uporabili so najboljše od klasičnih (okroglih) in kvadratnih rezerv in se tako zgledovali po SQR od Companion-a. Tudi v njegovem primeru gre za optimalno polnjenje in čas odpiranja, izredno stabilnost in majhno propadanje. Tudi tu posebni antistatični premaz tkanine preprečuje, da bi se zlepila, pomaga pa tudi pri hitrosti njegovega odpiranja.  Backup RS je preprosto, maksimalno varno, lahko, najsodobnejše in vsestransko uporabno reševalno padalo dobavljivo v dveh velikostih. Poleg klasične ga je mogoče naročiti tudi v ultra lahki izvedbi.

 

Vse podrobnosti in povezave najdete na naši spletni strani, za naročanje pa se obrnite na nas.

 

Alpha 6 posebna ponudba

22. 1. 2020

Z Advance-a sporočajo, da je napovedan prihod nove Alphe 7 za to pomlad prestavljen na jesen.

Zakaj? Po 24-tih mesecih analiziranja trga, obsežnih testiranj številnih padal njihovih konkurentov, pridobivanju mnenj s strani JP šol in informacijah o razvoju Alphe 7 so prišli do zaključka, da za enkrat še ostanejo na Alphi 6.

Dejstvo, da je odličnega predhodnika težko izboljšati, Advance-ova zahteva, da mora biti novi proizvod v vseh pogledih boljši od njegovega predhodnika in zaključek, da jim do tega trenutka z novo Alpho 7 to še ni uspelo, so razlogi za njihovo odločitev več kot tehtni.

Torej Alpha 6 za enkrat še ostaja in sicer od jeseni 2019 v novih barvnih kombinacijah. V posebni ponudbi, ki velja do 4.2.2020 pa jo dobite kar 13% ceneje, to pomeni prihranek dobrih 250€. Ne pozabimo, da vsak kupec poleg Alphe 6 s pripadajočim nahrbtnikom prejme še njihov speedarms.

Vsi zainteresirani nas kontaktirajtena naši spletni strani pa si poglejte o kakšnem šolskem padalu, ki bo nedvomno navdušil tudi občasne pilote, je govora.


Ne zamudite priložnosti in si zagotovite brezskrbno letenje ter hitro učenje z vrhunsko a cenovno ugodno Advance Alpho 6      

 

Oblačila Advance

20. 1. 2020

Pri Advance-u se je v zadnjem času nabralo kar nekaj novosti v njihovi ponudbi oblačil. Naj vam jih predstavimo.

MIDLAYER HYBRID JACKET

Jakna je izdelana iz 60% flisa in 40% bombaža. Je topla, mehka, zračna in udobna za nošnjo, kar zagotavlja flis na notranji strani. Sprednji zunanji strani je dodan 100% poliester, ki poskrbi za dobro zaščito pred vetrom. Jakna je na voljo v antracit in modri barvi ter v velikostih od S do XXL

SPEEDARMS

Speedarms jakna je nepogrešljiv pripomoček vsakega pilota. Obleče se ga čez oblačila, ki jih zaradi elastičnosti materiala lepo oprime in tako prispeva k boljši aerodinamiki. Ker nudi dobro zaščito pred vetrom in je izolativen, je uporaben tudi v primeru drugih športnih aktivnosti kot so smučarski tek, kolesarjenje,… Na voljo je v velikosti S/M in L/XL ter rdeči barvi.

WINTER BEANIE IN BEANIE LIGHT

Zimske kape Advance so izredno tople, zračne in zelo prijetne za vsakodnevno nošnjo. Po novem so na voljo v modri, sivi in bordo barvni kombinaciji. Njihova lahka različica je dobra rešitev za Hike & Fly letenje, saj nam lahko služi tudi kot podkapa.

CAP LIGHT

Lahka kapica, ki nam služi kot zaščita pred soncem, je hitro sušeča in nastavljive velikosti. Namenjena je Hike & Fly letenju in vsem ostalim zunanjim aktivnostim.

Dodatne informacije o vseh oblačilih iz Advance-ove kolekcije najdete na naši spletni strani. Preko nje lahko izvedete naročila, za vse nejasnosti pa se obrnite na nas.

p.s.: Ob vseh nakupih sedežev in jadralnih padal Advance do konca februarja 2020 kot darilo prejmete njihov speedarms!

 

Arhiv novic
Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se