Pojdi na glavno vsebino

Nasvet

Nasvet

Zavarovanje

Priporočamo, da si pred odhodom na izlet uredite splošno zdravstveno zavarovanje za tujino, ki vključuje tudi jadralno padalstvo. S tem se izognete neljubim komplikacijam in zmanjšate stroške reševanja, transporta in zdravljenja v primeru zdravstvenih težav ali nesreče.

Ker reševanje v Franciji ni brezplačno, priporočamo da pri udeležbi na izletu letenja iz Aiguille du Midija v Chamonixu ali Tour de Parafrance,  sklenete zavarovanje neposredno v Chamonixu. Za 7 dni kritja helikopterskega reševanja boste odšteli 15,00 EUR. Če boste želeli, vse v zvezi z zavarovanjem po prihodu v Chamonix uredimo skupaj.

Potovalna lekarna

Zdravila, ki (če) jih vzamete s seboj na izlet morajo biti označena in v originalni embalaži, da se izognemo težavam na mejah. O zdravilih, ki jih uvrstimo v potovalno lekarno, se posvetujte z zdravnikom v ambulanti za potnike.

Dokumenti, potrdila, številke

Državljani Republike Slovenije lahko potujejo na vse naše destinacije z veljavnim potnim listom ali veljavno osebno izkaznico. Preverite časovno veljavnost potnega lista oz. osebne izkaznice. Vse potrebne dokumente (potni list, dodatne fotografije, potrdila o zdravstvenem stanju, zdravstveno zavarovanje za tujino, spremno zdravnikovo pismo v primeru kroničnih bolezni, alergij, kopije prve strani dokumentov) hranite pri sebi ali med jadralno padalsko opremo. 

Priporočamo in je zaželeno, da pred odhodom na izlet vodji odprave predložite spisek vseh naslovov in številk kontaktnih oseb (sorodniki, osebni zdravnik, delodajalec, …) , ki lahko pridejo prav organizatorju izleta in ostalim udeležencem pri pridobivanju informacij ter obveščanju v primeru neljubih dogodkov kot so nesreče, nenadno poslabšanje zdravstvenega stanja, komplikacijami pri povratkih in podobno.

Za zbiranje in obveščanje udeležencev izleta s pomembnimi naslovi in telefonskimi številkami (policija, zdravstvo, ambasada) ki jih je pomembno poznati v državi kamor potujemo je zadolžen organizator izleta - potovanja.

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se