Pojdi na glavno vsebino

Podrobno o lokacijah izvedb

Opis lokacij

Ker storitev izvajanja tandemskih poletov gibalno omejenim, gluhim in naglušnim ter slepim in slabovidnim zahteva določene prilagoditve v zvezi z izvedbo, smo vzletišča prilagodili stopnji enostavnosti in varnosti izvedbe vzleta in pristanka.

Gibalno omejeni - Kovk (Ajdovščina), Kobala (Tolmin)

Sta dve vzletišči, ki sta logistično nadvse primerni za gibalno omejene osebe.  V obeh primerih je možen dostop do vzletišča z vozili. Do samega vzletnega mesta se praktično pripeljemo. Vzletamo na širokem travnatem pobočju, sam vzlet pa je hiter. V primernih vremenskih (vetrovnih) razmerah po vzletu ponoven stik s tlemi praktično ni mogoč. Za varno in zanesljivo izvedbo vzleta potrebujemo dva pomočnika. Pristajalna mesta so velika, ravna in brez ovir, nahajajo pa se v neposredni bližini cestnih povezav.

Slepi in slabovidni, gluhi in naglušni - Kovk (Ajdovščina), Kobala (Tolmin), Kobariški Stol (Kobarid), Strmica (Planina), Vogel (Bohinj)

Ponujene destinacije vam zaradi težav z vidom ali sluhom ne povzročajo večjih težav saj so vzletišča tudi tukaj lahko dostopna, hitro se prelomijo v strmino in vam kot taka že po nekaj korakih omogočijo letenje. V primernih vremenskih (vetrovnih) razmerah tudi tukaj po vzletu ponoven stik s tlemi praktično ni mogoč. Pristajalna mesta Kobarid, Strmica in Bohinj - ob jezeru, so tudi tukaj ravna in brez ovir, nahajajo pa se prav tako v neposredni bližini cestnih povezav.

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se