Pojdi na glavno vsebino

Akrobatsko letenje - nasvet

Nasvet

Predpogoj za uspešen začetek ukvarjanja z acro letenjem je obvladovanje reševanja najzahtevnejših manevrov izrednih postopkov (full stall, negativni zavoj, prevlečen let) in poznavanje postopkov reševanja posebnih situacij (navitje okoli nosilnih trakov, kravate, uporaba reševalnega padala).

Znanje pridobljeno na nadaljevalnem tečaju izrednih postopkov je osnova, ki ne zadostuje, potrebno ga je nadgraditi s številnimi ponovitvami (vsaj 100 ponovitev vsakega manevra), da ste sposobni avtomatično reševati vse zaplete pri učenju in izvajanju acro manevrov.

Ker je avtomatizem pri reševanju zapletov osnova za varno učenje acro osnov, ker gre v tem primeru za povečano tveganje je smiselno in priporočljivo te postopke izvajati nad vodo (jezero). Zaradi hitrosti reševanja in preproste logistike vam svetujemo Osojsko jezero – Osojščica (Ossiacher see – Gerlitzen), kjer so vas v primeru kopanja dolžni rešiti iz vode.

Tu velja opozoriti, da se lahko reševanje zavleče in prav zato je nujno potrebno uporabljati rešilni jopič. Ker se rešilni jopiči razlikujejo po izgledu, velikosti  predvsem pa po funkcionalnosti si pred nakupom na spodnji povezavi preberite testno poročilo DHV-ja o njihovi primernosti in uporabni vrednosti. 

 

 

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se