Pojdi na glavno vsebino

Pogosta vprašanja

Zakaj na tečaj?

Tečaj vam omogoča pridobiti licenco tandem pilota, kar pomeni, da lahko legalno pričnete z izvajanjem tandemskih poletov. Pridobljena licenca vam služi kot dokazni dokument, dokazuje pa tudi vašo ustrezno usposobljenost za izvajanje tovrstne storitve.   

Kaj lahko pridobim v desetih poletih, kolikor jih bom izvedel na vašem tečaju?

Deset letov, ki jih boste izvedli je število predpisano z zakonom in zadostuje za pristop na izpit za pridobitev tandem licence. S temi leti boste pridobili osnove, ki bodo zadostovale za varno izvajanje tandemskih poletov v idealnih razmerah in ob izbiri idealnih vzletišč. Za kaj več bo potrebno veliko prakse, lahko bi rekli, da boste postali dober tandem pilot šele, ko boste odpeljali vsaj 500 potnikov. Prav zaradi skromnih zakonskih zahtev smo v Huu Huu izobraževanje poleg enotnega izobraževalnega sistema na področju Slovenije vključili še dodatke, ki vam bodo v veliko pomoč pri varnem izvajanju tandemskih poletov.   

Zakaj omejitev števila udeležencev?

Število je omejeno na dva kar vam omogoča vrhunsko usposabljanje, saj boste le prva dva leta opravili z vodjem tečaja, ostale pa v družbi licenciranega pilota jadralnega padala. Z izmenjavanjem bosta tako izvedla dvajset namesto predvidenih deset tandemskih poletov pa še težave z iskanjem potnika so tako odveč.    

Letim že deset let, sem izkušen pilot, zakaj torej preverjanje znanja in ustreznosti?

Mnogo ljudi leti že več kot deset let kar pa še ne pomeni, da so tudi sposobni kvalitetno predvsem pa varno izvajati tandemske polete. Bistvo našega tečaja je pridobiti vrhunsko usposobljene pilote, kar pa je nemogoče ob pomanjkljivem predznanju. Kar dopušča zakon še ni rečeno, da je merilo tudi za nas, naši standardi so visoko postavljeni in tako je tudi v primeru tečaja za pridobitev licence tandem pilota.   

Posedujem svoje tandem jadralno padalo, ali se lahko šolam z njim?

Seveda, s tem padalom boste najverjetneje leteli tudi kasneje. Je pa tu potrebno opozoriti, da v primeru neustreznosti vašega tandema to ne bo mogoče.

Kaj pa če je slabo vreme?

Termini so prav s tem razlogom postavljeni ohlapno, kar pomeni, da se o terminih sprotno dogovarjamo in usklajujemo.

Zakaj pa je potreben tečaj izrednih postopkov?

Za vključitev tečaja izrednih postopkov smo se odločili iz preprostega vzroka, varnost potnika. Varnost mu ob upoštevanju vseh dejavnikov, ki vplivajo na varno letenje lahko zagotovite le, če ste ustrezno usposobljeni za reševanje izrednih situacij. Ker se zavedamo odgovornosti vas želimo usposobiti za vrhunsko opravljanje storitve tandemski poleti kar pa brez poznavanja reševanja izrednih situacij ni mogoče.    

Kako rezervirati prosto mesto na tečaju?

Predlagamo, da pred prijavo najprej preverite možnost udeležbe v celotnem razponu termina. Sledi praktično preverjanje vaše ustreznosti (predznanje), prijava in plačilo pristojbine s katero vam je prosto mesto na tečaju zagotovljeno. 

Ali lahko odpovem sodelovanje na tečaju in kakšni so pogoji?

Da, seveda lahko odpoveš sodelovanje v odvisnosti kdaj se to zgodi in razloga odpovedi pa je odvisno do kakšne višine vplačanih sredstev si upravičen. Več o tem si lahko prebereš v splošno 2 - odstopnina

Zakaj pa ravno na omenjenih vzletiščih?

Ker naj bi registrirana vzletišča bila tudi varna vzletišča pa še tu bomo izbirali le najbolj primerna za izvajanje tandemskih poletov. Vzletanje na različnih vzletiščih pa bo za vas pomenilo nabiranje izkušenj in spoznavanje z lokalnimi zakonitostmi.

Kako je poskrbljeno za varnost?

Na našem tečaju boste uporabljali le vrhunsko - tehničnoustrezno opremo, leteli boste pod kontrolo (vodeni prek radijske postaje), na za tandemske polete najprimernejših vzletiščih, ob le idealnih pogojih. 

S tandem jadralnim padalom sem opravil že veliko letov kot pilot, ali je nujno potrebno obiskati predavanja in izvesti deset letov, ali se ne bi dalo dogovoriti kako drugače?

Ne, v našem primeru brez ustrezne teoretične in zakonsko predpisane praktične usposobljenosti ne morete pristopiti k opravljanju izpita. Naša osnovna naloga kot usposobljene osebe za izobraževanje pilotov za pridobitev licence tandem pilot je, da vas teoretično seznanimo in praktično usposobimo za vrhunsko predvsem pa varno izvajanje tandemskih poletov. Prav zaradi varnosti udeležencev tandemskih poletov vam ne moremo, nočemo in ne smemo pogledati skozi prste!  

Ali sem nezgodno zavarovan?

Ne, nezgodno zavarovanje ni všteto v ceno tečaja, je pa obvezno!

Kako naj se pripravim na tečaj?

Posebna predpriprava na tečaj ni potrebna priporočamo pa, da se prijavite na tečaj šele ko ste trdno prepričani, da je vaše znanje primerno in na tako visokem nivoju, da lahko brez skrbi odgovornost prevzamete nase.

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se