Pojdi na glavno vsebino

Nasvet

Tandemski poleti z jadralnim padalom se v marsičem razlikujejo od samostojnega letenja. Predvsem niso odvisni samo od vas (vašega znanja, izkušenj, izbire vzletišča v odvisnosti od vremenskih pogojev … ) pač pa v veliki meri tudi od vašega sopotnika.

V realnosti se boste soočali z različnimi faktorji (lastnosti opreme, vremenski pogoji, psihološki faktor sprejemanja odločitve za let, karakterne značilnosti potnikov, njihove konstitucijske razlike, dojemljivost, premagovanje stresa, brezkrbnost, strah, izkušnje … ), ki bodo vplivali na uspešnost in varnost izvedbe tandemskega poleta ter zadovoljstvo potnika.

Kot pomemben faktor velja med drugim tu izpostaviti pravilno izbiro jadralnega padala, pri katerem so najmanj pomembne njegove letalne lastnosti, največjo pozornost pa je potrebno posvetiti stopnji zahtevnosti vzletanja in pristajanja.

Preprost, lahkoten dvig kupole tudi v brezveterju, vodljivost, stabilnost, odpuščanje napak, odzivnost in vzletna hitrost naj bo poleg preprostosti pristajanja temelj za odločitev pri nakupu tandemskega padala.

Zavedati se je treba, da v tem primeru na padalu nismo sami. Pozornost moramo osredotočiti tudi na dejavnost potnika, ki pogosto dela napake, kar lahko ogrozij varnost vzleta. Ker mora biti varnost na prvem mestu vam naj denar ne bo edino vodilo pri izbiri. Kupite le kvalitetno, predhodno preizkušeno opremo, ki vam bo omogočala lažje vzletanje in pristajanje.

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se