Pojdi na glavno vsebino

Nadaljevalni tečaj in nasvet

Nasvet

Nakup jadralnega padala

Pri nakupu se je potrebno zavedati, da znotraj določenega varnostnega razreda obstajajo velike razlike v letalnih lastnostih jadralnih padal. To obenem predstavlja tudi razliko, povezano s potrebno stopnjo znanja pilota, za varno letenje z izbrano letalno napravo.

V primeru da piloti uspešno opravijo z nadaljevalnim tečajem ter postanejo licencirani piloti in nadgradjo svoje znanje z dodatnimi petdesetimi urami naleta, si večkrat želijo napredovati v en razred višje (EN B). Na tem mestu se pojavi težnja po zamenjavi enostavnejšega - šolskega jadralnega padala z zahtevnejšim.

V tem primeru vam svetujemo da nekaj časa še vedno ostanete v razredu EN A (DHV 1) ali pa izberite jadralno padalo katerega večina ocen s testiranja sodi v EN A (DHV1) varnostni razred, z redkimi izjemami v EN B (DHV 1-2). Zavedajte se, da letenje jadralnih padal ki so uvrščena visoko v EN B razredu,  zahtevajo več znanja in izkušenj kot jih trenutno mogoče imate.  O nakupu se je najbolje posvetovati z učiteljem inštruktorjem, mnenja drugih pilotov jemljite z rezervo, vaše cilje pa zastavljajte trezno v skladu z izkušnjami. Na tem mestu je načelo postopnosti najhitrejša pot napredka.

Pred nakupom jadralno padalske opreme vam dodatno svetujemo, da podrobno preučite izdelke in se posvetujete o njegovi ustreznosti ter dejanski uporabni vrednosti (namen). Ob nakupu smo vam v Huu Huu jadralno padalski šoli vedno na voljo za svetovanje, pregled in testiranje ustreznosti izbrane opreme kateregakoli proizvajalca.

Zbiranje mnenj, testiranje in testni let so ob nakupu opreme izrednega pomena, saj jo ne kupujemo vsakodnevno, zato z nakupom ne hitite. Izogniti si namreč želimo nakupa neustrezne, necertificirane ali celo izrabljene opreme, s katero varno in sproščeno letenje ne bo mogoče.

Da bo izbira lažja najdete vse podrobnosti o testni proceduri, varnostnih razredih, proizvajalcih opreme in izdelkih ter testnih poročilih v desnem stolpcu – oprema.

 

Share
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se