Pojdi na glavno vsebino

Varnostni tečaj - maj 2016

19. 6. 2016


Prvi letošnji varnostni tečaj, je uspešno za nami. Tečajniki (Aljaž, Matej, Marjan, Matjaž, Tom, Anže, Jaka, Miran in Vladimir) so bili vse štiri dni polno zaposleni. Dva teoretična predavanja, utrjevanje na novo pridobljenega znanja na simulatorju letenja in sedem letov (spoznavni, pet učnih ter dva leta namenjena utrjevanju) je po videnem pomenilo občuten napredek v poznavanju tehnik reševanja izrednih situacij. Tečaj je potekal po planu, skazilo se je le nedeljsko dopoldne, ko nam je dež onemogočil letenje.

Vseh devet tečajnikov je potrebno pohvaliti za njihovo zbranost, osredotočenost, trezno razmišljanje in dosledno upoštevanje vseh napotkov in navodil. Sedem se jih je tečaja udeležilo prvič, Matjaž se ga redno udeležuje že več let, Matej pa je bil na njem drugič. Za primer podajamo statistiko Matejevih letov: nihaji po prečni osi 2x, stransko zapiranje 7x, stransko pospešeno zapiranje 10x, frontalno zapiranje 6x, frontalno pospešeno zapiranje 4x, minimalka – prevlečen let 8x, negativni zavoj za 180° 9x, full stall 3x, wing overji 4x, SAT 1x.

Za vse zainteresirane so tu podrobne informacije o naših varnostnih tečajih, na katerih se nam lahko pridružite že jeseni.

Share
Arhiv novic
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se