Pojdi na glavno vsebino

Novi Epsilon 8

9. 3. 2016


Advance Epsilon 8Novo jadralno padalo srednjega EN B varnostnega razreda prinaša odlično razmerje natančnosti, zmogljivosti in varnosti. Kvalitetna izdelava, sodobne konstrukcijske rešitve in namenska izbira materialov pomenijo učinkovito preobrazbo iz klasičnega, v še vedno robustno a lahko jadralno padalo.

Epsilon 8 je zasnovan na podlagi rešitev uporabljenih pri izdelavi jadralnega padala Omega XAlps. Je tri-linijsko padalo z vgrajeno »Air Scoop tehnologijo« v prednjem robu krila, novim sistemom diagonalnih podpor in reduciranim številom nosilnih vrvic, ki se delijo v le eno kaskado. Krilo je izdelano iz namensko izbranih materialov, od običajnih na zgornji in spodnji površini, do lahkih v notranjosti. Kljub majhni teži zagotavljajo jadralnemu padalu dolgo življenjsko dobo.

Izboljšane so njegove letalne lastnosti. Zmanjšan je zračni upor krila in njegovih nosilnih vrvic, stopnja pasivne varnosti pa je visoka (stabilnost krila tudi pri majhnih vpadnih kotih, 15% daljši hod komand). Vodenje Epsilona 8 je natančno in direktno. Je pilotu prijazno jadralno padalo, ki prinaša obilo užitkov tudi ob letenju v najzahtevnejših pogojih, po zahtevnosti pa se umešča med Alpho in Ioto. Več o Epsilonu 8.

Share
Arhiv novic
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se